HIC*: Aproximacions, exposició JOVES ARQUITECTES CATALANS

martes, 15 de marzo de 2011

Aproximacions, exposició JOVES ARQUITECTES CATALANS



La segona edició del premi arquia/próxima 2008-2009, per a arquitectes amb menys de 10 anys de titulació, promogut per la Fundació de la Caixa d’Arquitectes, va incloure 18 propostes catalanes entre les 128 realitzacions seleccionades de tot l’Estat, escollides d’entre gairebé 2000 propostes presentades.
La present mostra té com objecte apropar aquestes propostes al públic català, després de que es presentessin en el marc del segon Fòrum Arquia, realitzat a l’Escola d’Arquitectura de Madrid el passat mes d’octubre de 2010. I conjuntament amb l’exhibició de les obres seleccionades, la mostra té també com a objectiu presentar els 15 estudis d’arquitectes joves catalans que les han dut a terme.
Amb mitjans i suports variats, davant de reptes, programes i públics heterogenis, amb intencions i preocupacions distintes, els estudis presents a l’exposició apleguen una rica pluralitat d’aproximacions al fet arquitectònic. Però aquestes aproximacions diverses (fins i tot a vegades divergents), tenen en comú, des de l’exercici primerenc de l’arquitectura, una actitud d’aprenentage, de maduració, d’exigència, amb l’objectiu prioritari de poder contribuir, tot i les dificultats, a la millora de les nostres ciutats i paisatges, a la qualificació dels nostres espais de vida. En definitiva, res més que anar apropant-se, aproximant-se, dia rera dia, a l’Arquitectura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario