miércoles, 16 de febrero de 2011
David Adjaye | Conferencia en el BiArch
No os perdais la conferencia de David Adjaye en el BiArch el próximo lunes 21 de Febrero a las 20,00h en la Pedrera.
Magnífico arquitecto con estudio en Londres que empezó con escalas muy pequeñas (proyectos de diseño interior de bares y reformas de viviendas) de una gran calidad, elegancia y precisión en el detalle. Actualmente ha consolidado un gran estudio con encargos importantes y su obra ha sido publicada en dos libros monográficos, uno sobre el tema de la vivienda (Houses) y otro sobre sus proyectos públicos (Making Public Buildings) .
Insisto: No os la perdais !
Algunas imágenes de sus proyectos después el "sigue leyendo"
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
6 comentarios:
Com que la seva pàgina web no funciona us informo que al número 3 de la publicació arquitecture now apareixen varies imatges del seu projecte "Dirty House" a Londres. Un projecte on l'austeritat de la fàbrica pintada de negre de l'exterior amaga un interior acollidor generat a partir de la convinació de la llum amb el mobiliari i els paraments blancs. Molt interessant!
Combinació de llum. No "convinació". (jeez....)
Ah, i que en van sortir d'acudits sobre la caixa negra londinenca d'en Adjaye (el primer "starchitect" negre de la història -racistament blanca- de l'arquitectura occidental).
La caixa negra, Ed's Shed (inclou plantes-CAD):
http://www.edsshed.co.uk/
Però vaja... la seva producció arquitectònica té molt de tòpic i poc de brillant. No sé jo que en deuen pensar als "getthos" de Detroit o al "black belt" del sud nord-americà sobre aquest "afro-britànic" que fa cases per a "blancs" adinerats (i refinadament cultes, i.e., "pijos").
Reiteració del llenguatge "sobat" i primmirat de Dwell. Fa el mateix que en Carles Ferrater. Clar que millor fer això que segons quines altres coses, però està lluny de dominar l'excel·lència plàstica.
Ah, i aquest home va estar a punt de la bancarrota (no s'en salva ningú):
http://www.archinect.com/forum/threads.php?id=90622_0_42_0_C
Entrevista antiga al The Guardian:
Adjaye is not a frustrated YBA; he does, though, call himself a "conceptual architect". "People usually say, 'Oh, that means bullshit'. I say it means the ability for me to use anything to express my ideas. The idea is the most important concept within the whole construction. Everything else is a means to an end."
Conceptual architect és "algo" així com l'"Animals" de Pink Floyd. Una càpsula per fotre-hi petites perles (o quasi-perles com la Ed's Shed). "Mo' o' less."
Holz Box -expert en petits projectes i tota mena de pornografia arquitectònica, anomenada "eye candy"- va fer un recopilatori sobre cases "pre-fabs" (com la casa d'en Ed):
http://www.archinect.com/forum/threads.php?id=66298_0_42_0_C
Es diu fer fallida, no bancarrota...
Tonteries a part, moltes gràcies per les referències. Me les miraré amb tranquilitat aquest cap de setmana i intentaré ser una mica més crític amb la seva obra.
Anònim, la potestat per decidir què es pot "dir" -si hom té intenció de ser acadèmicament correcte- ho decideix l'autoritat en matèria lingüística catalana, és a dir, l'IEC:
Bancarrota (1803; de l'italià "banca rotta" 'banca fallida'):
f 1 DR/ECON Fallida.
2 fig Aquelles paraules ocasionaren la bancarrota del seu prestigi.
http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0016277
Bancarrota vs. Fallida - Ambdues vàlides.
El 99,9% de la arquitectura es basura, cualquier cosa que tiene cierta seriedad es bienvenido y si tiene bastante seriedad, más, eso al margen de "lo banal" o por su puesto del cliente. Como dice un amigo "cualquier bebida alcohólica merece un repeto2 podemos decir lo mismo en arquitectura, cualquier buena arquitectura es admirar independiente de sus intenciones.
Good dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.
online pharmacy
Publicar un comentario